Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horoszkóp - Kínai

Horoszkóp körforgás az elemek kombinálásával

- mit mutatunk lelkünkből a külvilág felé

- isteni tulajdonságok.

 

Kínai horoszkóp
  - a holdév: A kínai asztrológusok a holdévek szerint számolnak és állítják össze egy-egy jegy jellemző vonásait. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy sima kínai ciklus 12 évig, egy teljes ciklus 60 esztendeig tart. A 12 év megkülönböztetéseként állatövi jegyeket használnak, s a az öt elem a fém, a tűz, a föld, víz és a fa elemekkel kombinálják azokat. Az elemek 60 évenként, a jegyek pedig 12 évenként ismétlődnek. A hold-kalendárium szerint naponta, két óránként is változnak az állatjegyek.
  - Buddha és az állatövek nevei: Van egy legenda, mely szerint az állatövek úgy kapták nevüket, hogy Buddha egyszer találkozni kívánt a földön élő állatokkal. Tizenketten jelentek meg előtte, s ahogy elhaladtak előtte, annak sorrendjében neveztek el egy-egy évet. -Patkány, Bivaly, Tigris, Macska, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya és Disznó.- Az állatövi jegyeket összekapcsolják a felsorolt elemekkel. Az elemek, ill. uralkodó bolygóik pozitív (Yang) , illetve negatív (Yin) sugárzással rendelkeznek. A fém bolygólya a Vénusz, a tűzé a Mars, a földé a a Szaturnusz, a vízé a Merkur, és a fáé a a Jupiter.
  - az elemek körforgása: Az elemek, megszakíthatatlan körforgásban alakulhatnak át egymásba. A fém megolvad, és a vízhez válik hasonlóvá, amit felisznak a fák gyökerei, a fából tűz lesz, a fa hamuvá válik, s eggyé lesz a földdel, s a földben keletkeznek és lelhetők fel a fémek. Az átalakulások során egyik elem uralja a másikat, pl. a fémet a tűz megolvasztja, a vizet a föld beszívja. Ezek a kölcsönhatások hatnak az emberek közötti kapcsolatokra, a tanulásra, a pályaválasztásra, megadják egy ember jellemzőit, karakterét.

 

A horoszkópok alapvetően abban segítenek, hogy jobban megismerjük és elfogadjuk önmagunkat.

 

A szorgalmas patkány
Jellem: A modern nő megtestesítője vagy, aki sosem elégedett magával. Tökéletességre vágysz, pedig tökéletes ember nem létezik. Bármibe fogsz, ha törik, ha szakad, befejezed. Ne akarj az életen és a sorsod felett uralkodni és minden rendben lesz. Engedd el magad és hagyd, hogy megérzéseid vezéreljenek.
Kilátások: Nyugtalan természet vagy, de idén ez kapóra jöhet. Gyakran fog csörögni a telefonod, és rengeteg ajtó nyílik meg előtted. Lehet, hogy szeptemberben már eleged lesz az egészből. Próbálj lazítani is kicsit.
A határozott bivaly
Jellem: A régi kínai mondás szerint "türelemmel hamarabb célba érhetsz, mint szorgalommal". Te is így gondolod. Lépésről lépésre haladsz kitűzött céljaid felé. Időnként egy-egy bosszúság gondoskodik arról, nehogy menetközben elaludj.
Kilátások: Sok kellemetlenség érhet. Ha okos vagy, nem hagyod, hogy mások zsákutcába vezessenek. Környezeted is érzi, hogy erős és megbízható társ vagy.
A bátor tigris
Jellem: Mindenben kihívást látsz. Ennek oka megalkuvást nem tűrő, lelkes és határozott természeted. Jókedveddel magaddal ragadod a többieket, és meggyőzöd őket saját elképzeléseidről. Nem kedveled a rideg és érzéketlen embereket, nehezen viseled az igazságtalanságot.
Kilátások: Ha céltudatos maradsz, jó év vár rád, csak légy kitartó. Aki a cél előtt feladja, meg sem érdemli a győzelmet.
A kedves nyúl
Jellem: Igazi életművész vagy, aki mindig megérzi, hogy a másiknak mire van szüksége. Ha kell, elsimítod a viszályokat és kibékíted az ellenfeleket. Természetesen nem gőgös tanácsokkal, hanem megértőn és együtt érzőn.
Kilátások: Az időszak tele lesz feszültséggel, még a legártatlanabb vitád is könnyen bíróság előtt végződhet. Ezért a problémáidat nagy körültekintéssel és óvatossággal kezeld.
Az uralkodó sárkány
Jellem: Ujjad közé csavarod a környezeted. Ezt a képességedet kisugárzásodnak köszönheted. Csak egy természeti katasztrófa tartóztathatna fel sikeres menetelésedben.
Kilátások: A megméretés éve következik. Sok kellemes és kellemetlen
meglepetésben lesz részed. De nyugodj meg - sikerrel veszed majd az akadályokat.
A ravasz kígyó
Jellem: A mentális erő jelképe. Folyton a dolgok végére próbálsz járni. Rejtélyes személyiségnek tűnsz, aki vonzódik a szép és drága holmikhoz. Bár átlátsz a reklámokon, időnként mégis hagyod magad elcsábulni.
Kilátások: Sok apró kellemetlenség érhet. Rengeteg fáradságodba kerülhet, míg úrrá leszel a problémákon, ám humorod segítségével könnyen átvészeled a nehezebb időszakokat.
A türelmetlen ló
Jellem: Szeretsz a középpontban lenni. Gyors felfogásoddal és elbűvölő személyiségeddel képes vagy "feldobni" a társaságot. Az okoskodás nem a stílusod - ahogy bonyodalmat szimatolsz, rögtön odébbállsz. Derűlátó és öntudatos vagy, minden helyzetből kivágod magad.
Kilátások: A ló ez évben is lendületben marad. A következő hónapok sok meglepetést - kellemes ismeretségeket és szakmai sikereket - tartogatnak számodra.
A jámbor kecske
Jellem: Nagyon finom lélek vagy. Az ilyen gyengéd és megértő embereket könnyű befolyásolni. Találd meg hát saját stílusodat.
Kilátások: Nem lesz egyszerű éved, de számíthatsz családod szeretetére és támogatására. Munkahelyeden légy nyitott, az új kapcsolatok később még jól jöhetnek.
A kíváncsi majom
Jellem: A kíváncsiság és a tudás jelképe. Sokoldalú és találékony vagy, folyton új élményekre vágysz. A belső nyugtalanság sokak szemében felületességnek tűnhet, pedig valójában csak a fontos dolgokat próbálod felfedezni.
Kilátások: Szétszórtságod miatt nehezen boldogulsz, számításaidba időnként hiba csúszik. Ne várj túl sokat ettől az esztendőtől - így kevesebb csalódás érhet.
Az akaratos kakas
Jellem: A kakas férfiak hajlamosak az álmodozásra, a nők, akik ebben az állatjegyben születtek, inkább határozottabbak, tevékenyebbek. A hölgyek nemcsak törekvők, de öntudatosságukra és humorukra is büszkék lehetnek. Szeretik a szóbeli "csatározásokat", kendőzetlenül elmondják, ami a szívüket nyomja. Sokakat elijesztenek jogos megjegyzéseikkel.
Kilátások: Eseményekben gazdag, anyagilag sikeres esztendőre számíthatsz. Lehet, hogy nyárra kicsit elfáradsz - ezért próbáld meg beosztani az erődet.
A hűséges kutya
Jellem: A barátság jelképe. Kellemes és nyugodt személyiség vagy, aki rendkívül népszerű a környezetében. Mindenkihez van egy-egy nyugtató szavad vagy hasznos tanácsod. Néha azért kerülsz kutyaszorítóba, mert nehezen viseled a nézeteltéréseket, vitákat. Csendre vágysz, bármi áron. A feszültségek viszont nem múlnak el nyomtalanul - s ha nem oldod meg őket, újabb lelki problémákhoz vezethetnek.
Kilátások: Kiegyensúlyozott időszakra számíthatsz. Sem otthon, sem a munkahelyeden nem várhatók komolyabb gondok - igaz, anyagi helyzetében sem lesz javulás.
Az őszinte disznó
Jellem: A jólét és az igazság jelképe. Nem titkolod érzelmeidet, mindig az egyenes utat választod. A disznó szerencsét is hoz, terveidet legtöbbször siker koronázza. Ebben nagy segítségedre van kedélyed és humorod. Nem szereted a rendetlenséget.
Kilátások: Rengeteg tennivalód lesz, ráadásul a kollégák segítségére sem támaszkodhatsz mindig. Legfontosabb ügyeinek elintézésében csak magadra számíthatsz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.