Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horoszkóp - Kelta fa-horoszkóp

A horoszkópok alapvetően abban segítenek, hogy jobban megismerjük és elfogadjuk önmagunkat.

 

 

Kelta fa-horoszkóp 

 

A kelták az asztrológiai szimbólumokat egy-egy szent növényükről nevezték el, mert ezeket kozmikus szimbólumoknak tartották. Hitük szerint a különböző időpontokban viruló növények és az adott időszakban született emberek jellemvonásai hasonlóak. 

 

Nyírfa:

június 14 – 24-ig

Gyertyán:

június 4 – 13-ig
december 2 – 11-ig

Juhar:

április 11 - április 2O-ig
október 14 - október 23-ig

Bükkfa:

december 22.

Nyárfa:

február 4 – 8-ig
május 1 – 14-ig
augusztus 5 – 13-ig
november 3 - 11-ig

Berkenye:

április 1 – 10-ig
október 4 – 13-ig

Mogyorófa:

március 22 – 31-ig
szeptember 24 – október 3-ig

Fügefa:

december 12 – 21-ig

Eperfa:

február 9 – 18-ig
augusztus 14 – 23-ig

Lucfenyő:

február 19 – 27-ig
augusztus 24 – szeptember 2-ig

Fűzfa:

február 28 – március 10-ig
szeptember 3 – 12-ig

Körtefa:

szeptember 23.

Fenyőfa:

január 2 – 11-ig
július 5 – 14-ig

Almafa:

június 25 – július 4-ig
december 23 – január 1-ig

Tölgyfa

március 21.

Diófa:

április 21 – 30-ig
október 24 – november 2-ig

Platán:

január 12 – 24-ig
július 15 – 25-ig

Gesztenyefa:

május 15 – 24-ig
november 12 – 21-ig

Ciprus:

január 25 – február 3-ig
július 26 – augusztus 4-ig

Kőris:

május 25 – június 3-ig
november 22 – december 1-ig

Hársfa:

március 11 – 20-ig
szeptember 13 – 22-igNyírfaNyírfa

Szimpatikus, barátságos jellem, akit mindenki kedvel. A társaságban is igen közkedvelt. Természetes, nem hivalkodó megjelenésű. Szívesen tölti idejét otthon, ahol mindig tevékenykedik valamin. Az anyagiak nem mozgatják meg túlságosan.
 
Nehezen kel útra. Idegen országokat, városokat legszívesebben a televízió képernyőjén keresztül fedez fel. Rejtett erdei utakon viszont órákon át képes barangolni. Konzervatív felfogása miatt ellenérzést vált ki belőle minden új és extrémen modern.

Mivel a változatosságot egyáltalán nem igényli, egy szeretetteljes, gyöngéd párkapcsolat a vágya. Nem feltétlenül szenvedélyéről híres, a gyengédséget többre értékeli, szívesebben simogat vagy cirógat.


GyertyánGyertyán

A legmegbízhatóbb szülött, amit ígér, azt minden körülmény között megtartja. Ha valakinek segítségre van szüksége, mindent otthagy és siet, hogy segítsen. Született idealista, aki szinte már fiatal korától kezdve az önállóságra vágyik.


Amint teheti, a saját lábára áll. Értelmes, képzett és igen kötelességtudó. Sok az önálló és a szabadfoglalkozású e jegy szülöttei között. 

Barátait alaposan megválogatja, de még őket sem engedi túl közel szívéhez. Fél ugyanis attól, hogy megsebzik, hogy csalódnia kell bennük. A szerelemben is sokáig tart nála, míg valakit elfogad. Biztos kapcsolatra, melegségre vágyik. Ezzel együtt sok szabadságra van szüksége, sokan közülük külföldre vándorolna.


JuharJuhar

A juharfa típus, különleges személyiség. Fantáziájával, eredetiségével kitűnik a többi közül. Óriási ambícióval önérzettel rendelkezik. Mivel igen sokféle konfliktussal küzd, szívesen veszi a hízelgést. Idegileg nem igazán terhelhető. Intelligenciája átlagon felüli, gondolkodásmódja eredeti, ezért könnyen, szinte játszva tanul.

Céltudatos, kitartó. Amibe egyszer belekezdett, azt véghez is viszi. Gyakran még hétvégén is dolgozik, amikor a legtöbb ember pihen. A juharfa szülöttek a legaktívabb személyek, mind a 21 típus közül. Ha egy munkát befejezett, máris a következő kihívást keresi.

A szerelemben zárkózott, nem igazán enged a lelke mélyére tekinteni senkit. Visszafogottan szeret. Tud néha gúnyos, csipkelődő lenni. E mögé rejti belső bizonytalanságát, mivel betegesen fél a csalódástól.


BükkfaBükkfa

Megjelenése kellemes és előkelő. Szerencsés alkat, késő öregkoráig fitt és formás marad. Egész élete alaposan megtervezett. A legerősebb minden más fa közt. Senki sem tudja útjáról eltéríteni. Kitartása határtalan. Különös érzéke van ahhoz, hogyan lehet pénzhez jutni.


Gazdagságra, szerencsére vágyik, és mindent el akar érni, ami birtokolható. A komfort és a luxus első helyen állnak értékrendjében.
  
Otthona is igen fontos számára, szívesen időz benne.
Párkapcsolataiban is racionális, többnyire ész-okból, olykor érdekből házasodik. A szerelemben visszafogott, nem különösen szenvedélyes. Ennek ellenére mély és nemes érzelmekre is képes.


NyárfaNyárfa

A jegenyefa első pillantásra, magasba nyújtózkodva erősnek, szívósnak tűnik. Ez azonban csak a látszat. Tulajdonképpen olyan, mint a mimóza. Védelmet, elismerést, harmonikus környezetet keres. Életkörülményeit szinte mindig nehéznek érzi. Kellemes környezetre van szüksége a jó közérzethez. Jó a forma és színérzékkel rendelkezik.

A művészet szinte minden ága érdekli. A zenéhez különösen vonzódik.
  
A szerelemben hű és ragaszkodó. Az igazán komoly kapcsolat mégis csak életének másik felében jön el, mivel igen sokáig válogat. Ám ha igent mond, az egy életre szól. Erős vágy él benne a harmonikus otthon és család iránt. Mivel a társas kapcsolatnak szinte minden formája fontos számára, megbízható és lelkiismeretes barát, munkatárs.


BerkenyeBerkenye

Törékenynek látszik, ennek ellenére szívós, kitartó, és tántoríthatatlanul állja az élet viharait. Mindig vezető szerepre vágyik, érti is a módját annak, hogy a vezetést magához ragadja. Könnyedén csavarja az ujja köré az embereket. A tettek embere. Nyugtalan, élénk és szinte mindig kész meglepetésekkel szolgálni. Nyitott a világ felé. 

Mindig kész befogadni, az újdonságot mindenben. Ezzel a szerelemben is így van. Féktelen, heves, szenvedélyes. Szereti a függetlenséget, a folytonos változást. Mivel állandó keresésben van, nem talál beteljesülést a szerelemben. Folyton arra gondol, vannak még olyan partnerek, akik újat tudnak mutatni, olyat, amit ő még nem ismer.


MogyoróMogyoró

Mindenkinek tetszeni szeretne és folyton mások elvárásainak akar megfelelni. Annak ellenére, hogy nem az a személyiség, aki azonnal magára vonja mások figyelmét, mihelyt szóba elegyedünk vele, hamar kitűnik bája és különleges kisugárzása.


Közösségi érzése igen fejlett. Mások gondjaival szemben megértő és segítőkész. Gyakran munkálkodik szociális területen. Nagy intelligenciával, intuícióval rendelkezik. Ítélőképessége tiszta, éles. Barátságos, bizakodó és vidám. Jókedvét nem lehet egykönnyen letörni.

A szerelemben nem a leghűségesebb, de mindig szenvedélyesen szeret. Partnerének nem kell féltékenynek lennie rá, hiszen alapjában tisztességes és toleráns. Ha a társa hosszú pórázra engedi és változatos életet biztosít számára, hű marad hozzá.


FügefaFügefa

Akaratos és harcra kész. Mindig kész arra, hogy másoknak ellentmondjon, vagy más, az övétől eltérő véleményt elnyomjon. Mivel nem tűri az ellentmondást, olyanokkal veszi körül magát, akik elismerik őt és alárendelik magukat neki.  Már fiatalon tudja, miként kell maga köré gyűjteni azokat az embereket, akik hajlandók valamilyen formában a segítségére lenni.

Két lábbal áll a földön. Ügyesen céltudatosan tervez, s mint jó stratéga, jól is kivitelez. Célja általában praktikus eredmények elérése az életben. Gyakran álmodik arról, hogy a világ valamennyi csodás dolga az ölébe hull. Kis befektetéssel, nagy eredményt akar elérni

Családcentrikus felfogása ellenére többnyire később köti le magát, de a hűséget akkor sem tűzi zászlójára. A családtagjaival és főleg a gyermekeivel azonban kifejezetten szeretetteljes.EperfaEperfa

Magabiztos, zárkózott, olykor viszont türelmetlenül mások befolyásolására törekszik. Öntudatos viselkedése ellenérzéseket válthat ki másokban. A függetlenség és szabadság mindenekfölött való számára. Elszántan, bátran járja saját útját. Olyan hivatásra van szüksége, melyben örömét leli. Ha megtalálta, nagy kedvvel és lelkesedéssel végzi munkáját. A rutint gyűlöli.
   
Szerelmi élete fiatal korában kalandokkal teli. Válogatós, és szinte egész életében a nagy, az egyetlen szerelemre vár. Nagy érzelmi mélységek ennek ellenére nem jellemzik. Aki együtt él vele, a tolerancia magas fokát kell elérnie. Hosszú pórázra kell, engednie, és a féltékenységet elfelejtenie.
 
Életét észszerűen tervezi, családi kötelezettségeit nagy felelősséggel teljesíti.
Partnere energiájából, optimizmusából mindig erőt merít.


Lucfeny?Lucfenyő

Két lélek lakozik lelkében: az egyik egyszerű, igénytelen, kevéssel is beéri, a másik élvhajhász, vágyódik a komfort, a kényelem, és a luxus után. Alaptermészete szerint visszahúzódó. Sokáig tart, amíg valaki feltárja belső világát. Mivel gyakran olyan álmokat kerget, melyek megvalósítása nem reális, sokszor csalódik. Mégis ezekből az álmokból meríti erejét, hogy a rideg valóságban helyt tudjon állni
 

Hivatásában szereti a kihívásokat, kitűnő szervező és bátor végrehajtó. Minden élethelyzetben jól megállja a helyét. 

Gyorsan szerelemre lobban, izzó szenvedélye azonban csupán szalmaláng.
Ha valakit élettársául választott, ahhoz hű marad. Szenvedélye ugyan néha lángra lobban, de rövid idő multán visszatér a régi partnerhez. Ezért nem érdemes féltékenységet kimutatni.


F?zFűz

Szépségével és bájosságával nagy sikert arat a másik nemnél. A partnerkapcsolatokban érzékeny, de kiváló empátiával rendelkezik. Ennek ellenére sosem lehet tudni, hányadán áll vele az ember. Egyrészt álmodozó, melankolikus, a máskor ugrásra kész, nyugtalan, változékony. Félénk, először elutasító minden újjal és ismeretlennel szemben.

A szerelemben szeszélyes és igényes, de alapjában tisztességes. Olyan partnerre vágyik, aki biztonságot nyújt neki. Minden apró kilengésre érzékenyen reagál. Újabb és újabb bizonyítékra van szüksége a szerelemben.
  
Alapvetően csendes családi életre vágyik, ebben viszont akadály a féltékenysége. Úgy körülfonja partnerét, hogy az alig jut még levegőhöz is.
Sokszor álmodozik, gyakran érzi meg nem érettnek magát.


KörteKörte

Önzetlen és ember szerető, igazi humanitárius. Embertársainak panasza, gondja nála mindig nyitott fülekre talál. Nagyon érzékeny, és megértő. Az anyagiaknak nincs különösebb jelentőségük a számára. Nagyon szereti viszont a könyveket, az okos emberek társaságát. Hivatásában igen szorgalmas és megbízható, pozícióért, hatalomért sosem küzd.

A szerelemben melegszívű. Ő maga ugyan hű, de a partnernek igen nagy szabadságot biztosít. A féltékenység ismeretlen fogalom a számára.  Talán azért is van ez így, mert a szenvedély nem párosul nála a szerelemmel. Barátként kezeli társát. Nyugodt és kiegyensúlyozott személyiség.


Feny?Fenyő

A fenyő hidegnek, komolynak, távolságtartónak tűnik. Fellépése méltóságteljes, visszafogott és kultúrált. Ezzel a magatartással az idegen tekintetek elől akarja elrejteni belső világát, érzéseit. Sok időbe kerül, amíg mások előtt kitárulkozik. Olykor unalmasnak látszik, pedig ha felszabadult, akkor tud tréfás, szellemes, sőt elbűvölő is lenni. 

Szívét meghódítani nem egyszerű dolog, ám ha egyszer már választott, az örökre szól. Mindig és mindenben megbízható társ. Tudatában van értékeinek, adottságainak. Kitűzött céljától nem lehet egykönnyen eltéríteni. Szorgalma, becsvágya, képességei, és intelligenciája révén komoly szakmai sikereket érhet el. 

Ízlése különlegesen fejlett, mindenben szereti a szépet. Stílusos a lakása, igényes a ruhatára.


AlmaAlma

Személyes vonzerő, sok báj, sajátos benső sugárzás jellemzi késő öregkoráig. Gyakran törékeny testalkatú. Élete mozgalmas, mert mindig újabb élményeket keres. Sokszor naivnak tűnik, mert mindenkiről csak jót feltételez. Emiatt gyakran csalódik. 


Bár a pénzzel jól bánik, anyagi természetű céljait csak élete második felében éri el. Ennek oka, hogy hivatását fiatalabb éveiben nem veszi elég komolyan. 30 éves kora után viszont egyre nagyobb erőbedobással dolgozik. 

Az almafa különösen igényli a szeretetet és az odafigyelést. Mindig tartozni szeretne valakihez. Az eltávolodás legkisebb jeleit észreveszi. Vidéken, s a természet közelben jobban érzi magát, mint a nagyvárosok zajában. Otthonát nagyon stílusosan rendezi be.TölgyTölgy

A tölgy a fák királya. Pompás és életerős. Ereje és energiája kifogyhatatlan. Bátorsága büszkeségén alapul. Vezetni akar, embertársait, mint alattvalókat kezeli, ami környezete felé gyakran uralkodásvágyként csapódik le. Rendkívül szívós, a mélypontról senki sem tudja magát olyan gyorsan összeszedni, mint ő.

A szerelemben is uralkodási hajlam vezérli. Partnerétől függetleníti magát, de a másiktól teljes alkalmazkodást vár. A finomkodás nem az ő kenyere. Sokszor tud modortalan és durva lenni. Mint az elefánt a porcelánboltban.


DióDió

Egoista, hajthatatlan, önfejű. Már egész fiatalon a saját útját járja. Erről senki sem tudja letéríteni. Szellemi horizontja tág, de önmagától és másoktól is szinte a lehetetlent akarja. A túlzott elvárásaival gyakran kelt félelmet, vagy ébreszt ellenszenvet másokban. Személyiségét azonban ennek ellenére sokan csodálják.

Az olcsó népszerűséget megveti, kemény munkával ér el sikereket. Zseniális stratéga, sokoldalúan intelligens. Szorgalmas, igyekvő és maximalista. Szereti a pozitív visszajelzéseket, igényli az elismerést.

Vágyik a változatosságra, kalandokra, de mivel gyökerei mélyek, mozdíthatatlan.
A szerelemben szenvedélyes, ennek ellenére abszolút hűséges és alkalmazkodó társ. Féltékenysége azonban problémaforrás lehet.


PlatánPlatán

A szilfa egy uralkodó típus. Nem tűri, ha parancsolgatnak neki, ezért már fiatalon eltökéli, hogy magas beosztásba fog kerülni. Munkáját nagy felelősséggel végzi, ha egyszer állást foglalt, véleménye mellett a végsőkig kitart. Erős akarattal visz végig mindent. Intelligenciája, gyors felfogása könnyen áttekinthetővé teszi számára a dolgokat, eseményeket.
 
Nemes lelkűsége és nagyvonalúsága sajátosan keveredik makacssággal, önfejűséggel. Akit szeret, annak két kézzel ad, mások fukarnak tarthatják.
   
A szerelem fontos szerepet játszik életében. A szép iránti érzéke igen fejlett, ezért szinte mindig attraktív partnert keres. Saját külsejére is ad, divatos öltözködésre gondot fordít.
Különösen kedveli a természetet, képes órákon át sétálni magányos sétákat tenni az erdőben.


GesztenyeGesztenye

Született diplomata, aki fejlett igazságérzettel rendelkezik. Nagy idealisták születnek ebben az időszakban. Nem jellemző rá a nagyvonalúság, takarékos, sőt olykor szinte fösvény, de a szükségben képes akár mindenét odaadni. Önmagával szemben nagy igényeket támaszt.

Ha úgy érzi, szeretik akkor hűséges és szenvedélyes partner. Kicsit sértődékeny, ilyenkor szeret elvonulni. Nem talál egykönnyen párt magának, csak egyszer szeret igazán.

Ha már egyszer választott, szép otthont, nagy családot akar maga körül. Ahhoz, hogy hivatásában sikeres legyen, békés, kiegyensúlyozott otthoni körülményekre van szüksége.


CiprusCiprus

Megjelenése erőt sugároz, de modora simulékony. Akadályokat szinte nem ismer. Még önmaga előtt is állandóan bizonyítani akarja, hogy mindent képes megoldani, véghezvinni. Az életben mégsem a hivatása a legfontosabb számára. Legelső helyen a szerelem és a szenvedélyei állnak. Erősen extrovertált. Kalandvágya új élmények után űzi.

Szerelme viharos, mohó. Találékony és fantáziadús partner. Fiatalkorában gyűjti az élményeket, tapasztalatokat. Élete második felében azonban megváltozik, harmonikus és kiegyensúlyozott lesz. Hangulatingadozásaival azonban állandó harcban van, noha vidám, optimista alaptermészetű. Ha saját érdekeit nem érzi veszélyeztetve, mindig számítani lehet rá. Szereti és igényli a szabadságot és függetlenséget. Annak, aki ki akarja őt sajátítani, hamarosan hátat fordít.


K?risKőris

Vonzereje, bája miatt nagy népszerűségnek örvend. Ezzel ő is tisztában van, gyakran ki is használja. Néha már túlzottan is kihívó tud lenni. Sajátos képessége van ahhoz, hogy személyiségét előnyös színben tűntesse fel, és céljait játszva elérje. 


A megszokást nehezen viseli. Legszívesebben vándoréletet élne, hogy szüntelenül új emberekkel, helyzetekkel ismerkedhessen. Ötletgazdag és fantáziája, igen sok művész született ebben a jegyben. Nagy céljai vannak az életben, mivel igen becsvágyó. Szinte mindig ugrásra kész. A kitartás és türelem azonban nem éppen erős oldala.
 
A szerelem csak játék számára. Csáberejének köszönhetően bárkit megkaphat, akire csak szemet vet. Az örömöket a végletekig kiaknázza. Ha viszont egyszer igent mondott, lehet rá számítani, de a házasságban igen hosszú pórázt igényel. 

 HársHárs

Legfőbb vágya a jólét és a biztonság. Szereti a kényelmet, szeret lustálkodni, nem túl tevékeny. Legszívesebben a sült galambot várná.Mégis igen kellemes partner, aki kész áldozatot is hozni azokért, akik közel állnak hozzá.

 

 


Akinek gondja, bánata van, nála védelmet, vigasztalást talál. Sokan dolgoznak közülük ápolóként, vagy szociális területen. Akit egyszer a szívébe zárt, az örökre ott marad. Ez érvényes a szerelmére és a barátságára is.

Magától sohasem hagyná el partnerét, ez elviselhetetlen feszültséget jelentene számára. Többnyire mégsem boldog a szerelemben, mert túlérzékeny és sebezhető.

Forrás: Femina