Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horoszkóp - Alkati

 A horoszkópok alapvetően abban segítenek, hogy jobban megismerjük és elfogadjuk önmagunkat.

 

 

4kos_infobox.jpg

 

 

Kos

A Kos szikár, erős testet ad, a közepesnél kissé erősebb testalkatot, erős végtagokat és csontot, hosszú arcot, bozontos szemöldököt, éles szemeket, hosszú nyakat, sűrű hajat, általában barnát, vagy világosat. Külső megjelenése élénknek, esetleg egy kissé vadnak tűnik. Jellegzetes és érzékeny testrésze a fej.

Gyakran „fejjel megy a falnak". Tekintete éles, szúrós, kihívó. A két szeme között függőleges ráncok jelennek meg, ha indulatba jön. Arca markáns, csontos. Orra feltűnő, hegyes, előre mutató. Szája viszonylag nagy, ajka húsos, érzéki. Alsó ajka előrébb áll, mint a felső, álla hegyes, előreugró. Haja színe gyakran vöröses. Az egész teste erős, inas. Erős, szívós alkat. Nem valószínű, hogy elhízik, mert sokat mozog és keveset pihen.

Híres Kos aszcendensű emberek:
Barbra Streisand, Vágó István, Amanda Lear.

 

5bika_infobox.jpg

 

Bika

A Bika szokás szerint közepes testalkatot ad, erős köpcös, széles homlokkal, telt arccal, kiváló vagy sötét, vagy kék szemekkel, rövid nyakkal, vastag ajkak, az orr és a száj általában nagy és széles, sötét arcszín, sötét vagy fekete haj. Testalkata masszív, szilárd (tántoríthatatlan; nem mozdítható). Nyaka rövid és vastag.

Tekintete barátságos, kedves, derűs (békés természet). Gömbölyded, húsos; lágy, telt formák jellemzik. álla párnás, gömbölyű. Tokásodásra hajlamos. Ha mosolyog vagy nevet, kicsi kerek gödröcskék jelennek meg a szája szögleténél, a jellegzetes „vénusz-gödrök". Szeret sokat és jókat enni és keveset mozogni; ezért hajlamos az elhízásra. Érzékeny testrésze a nyak.

Híres Bika aszcendensűek:
Mae West, Claudia Cardinale, Carlos Santana.

 

6ikrek_infobox.jpg

 

Ikrek

Az Ikrek általában magas, egyenes alakot ad, egészséges arcszínnel, éles, messzire tekintő pillantással, magas, előreálló orral és előreugró állal. Termete karcsú, nyúlánk, hosszú végtagokkal. Beszéd közben gesztikulál. Nagy léptekkel, gyorsan jár, járás közben karjait lóbálja. Homloka felfelé szélesedő. Tekintete hűvös, szembogara ide-oda ugrál (mintha a csapongó gondolatait tükrözné).

Orra és szája viszonylag nagy (nagyon kíváncsi természet, és sokat beszél). Lehet az állán kis kerek bemélyedés, a jellegzetes ,,merkúr-gödör". Nyaka vékony, mozgékony. Férfiak nyakán gyakran feltűnő az „ádám-csutka", Válla széles, egyenes; sovány. Érzékenyek a légzőszervei, a karja, a válla és az idegrendszere. Fiatalos külsővel rendelkezik még idős korában is.

Híres Ikrek aszcendensűek:
Für Anikó, Szandi.

 

7rak_infobox.jpg

 

Rák

A Rák közepes testalkatot ad, általában deréktól fölfelé erősebb, mint alatta. Telt kerek arc, fehér, halvány arcszínnel, rövid, kerek orral, világos haj, kissé elpuhult és ritkán erős testfelépítés. Külső megjelenését a lágy, kerekded formák jellemzik. Szeme nedves fényű, mandula formájú. Tekintete félénk, rajongó.

Arcbőre nagy pórusú, álla puha, kerekded. Orra gyakran pisze, felfelé hajló. Érzékeny testrészei az emésztőszervek, különösen a gyomor. Mindent és mindenkit táplálni szeretne. Érzelmi lelki bánatait gyakran evéssel kompenzálja, ezért hajlamos az elhízásra. Női szülötteknél hangsúlyosak és érzékenyek a nemi szervek. A kardinális jelleg is főleg nők esetében érzékelhető. A Rák férfiak természete és megjelenése kissé nőies.

Híres Rák aszcendensűek: Lang Györgyi, Cher, Mel Gibson, George Michael.

 

8oroszlan_infobox.jpg

 

Oroszlán

Külső megjelenése akaratlanul is magára vonja a figyelmet. A tekintete nyílt, derűs és bátor, az arca markáns. A szája érzéki és tekintélyt parancsoló. Szája szögletében erélyes függőleges vonás (tud szigorú is lenni). A haja vagy dús, loboncos, homlokába hulló (mint az oroszlán sörénye), a szemöldöke is dús, sűrű, bozontos.

Szeme is viszonylag nagy. Álla energikus, de inkább gömbölyded, mint hegyes. Az álla és az alsó ajka között gyakran található egy vízszintes bevágás. Testalkata masszív, szilárd, esztétikus. Válla széles. Mozgása energikus, járása határozott, gyors, dinamikus. Érzékeny testrészei a hátgerinc és a szív. Kézfogása erőteljes, szembenéz azzal, akivel beszél. Ösztönösen közvetlen és tekintélyt sugárzó egyszerre.

Híres Oroszlán aszcendensűek:
Sáfár Anikó, Szikora Robi, Johnny Depp.

 

9szuz_infobox.jpg

 

Szűz

Külső megjelenése egyszerű, szerény; feltűnés nélküli, nem sokat ad a külsőségekre. Többre becsüli a tisztaságot, a rendet és a szellemi értékeket, mint a külső cicomát. Tekintete józan, hűvös, figyelő, értelmes, kissé szigorú (intellektuális típus). Homloka magas. Orra markáns, hajlott sasorr, vagy egyenes. Állán lehet egy kis kerek bemélyedés, a jellegzetes „Merkúr - gödör".

Mindenben képes hibát találni, mert mindig a tökéleteset keresi. Emésztési, főleg bélrendszeri zavarokra és különféle pszichoszomatikus betegségekre hajlamos. Nehezen tudja „megemészteni" azt, amit nem talál tökéletesnek. Mindig tevékenykedik, nehezen tud lazítani. Érzékeny testrésze még a kéz: állandóan „kézben akarja tartani" a dolgokat.

Híres Szűz aszcendensűek:
Paul McCartney, Tom Hanks, Kevin Costner.

 

10merleg_infobox.jpg

 

 Mérleg

Fontos számára, hogy milyen benyomást kelt másokban. Nem biztos, hogy kifejezetten szép, de kedvessége és szívélyessége rokonszenvessé és vonzóvá teszi. Testalkata formás. Feje arányos, tekintete szelíd, mosolygós. Homloka domború, szemöldöke ívelt. Orra formás, egyenes, keskeny, görögös. Szája kicsi, a szájszegletnél gödröcske jelenik meg nevetéskor, a jellegzetes „Vénusz-gödör.

Álla gömbölyded, esetleg függőleges bemélyedés van az állközépen; ami arányosan két részre osztja az állat. Fogsora olyan mint egy gyöngysor. Füle kicsi, formás. Válla telt, gömbölyded. Mozgása könnyed, kecses. Hajlamos a: kiválasztó szervek és .az anyagcsere zavaraira, ha nem tud egyensúlyt teremteni az életében. Érzékeny testrésze a deréktáj és a vese.

Híres Mérleg aszcendensűek:
Szűcs Judit, Zoltán Erika, John Bon Jovi.

 

11skorpio_infobox.jpg

 

 Skorpió

Tekintete komoly, mágikus, szuggesztív, mindenbe és mindenkibe bele akar látni. Ha indulatos lesz, vagy ha mély gondolatokba merül, a két szeme között függőleges ráncok jelennek meg. Haja gyakran benőtt a homlokába és rendszerint sötét színű. Arca markáns, csontos, álla erős, hangsúlyozott. Szája érzéki, az alsó ajak előrébb áll, mint a felső. A felsőteste fejlettebb; mint az alsó (néha olyan, mint egy ülő óriás). Termete lehet aszkétaszerűen sovány, csontos, de erős izomzatú. Lehet zömök is. Keze erős, vastag rövid ujjakkal. Kézfogása kemény, szorító. Járása, mozgása fegyelmezett. Önfegyelme, akaratereje, lelkiereje nagy. Érzékeny testrésze a has alsó szakasza, a bélrendszer és a nemi szervek.

Híres Skorpió aszcendensűek:
Kovács Kati, Cicciolina, Michael Douglas, Clint Eastwood.

 

12nyilas_infobox.jpg

 

Nyilas

Külső megjelenése dinamikus, lendületes, sportos. Teste izmos, mozgékony, nagy utakra képes. Fejformája inkább ovális, lófejre emlékeztet. Homloka magas, boltozatos. Tekintete távolba néző, bizakodó, tiszta; nyílt. Orra lefele megvastagszik. Orrcimpája kidudorodik. Fülcimpája csigavonalú.

Szája viszonylag nagy (kitűnő szónok). Felső ajka előrébb áll, mint az alsó. (nem erőszakos, inkább megértő). Ajkai húsosak. Fogai hosszúak, szabálytalanul nőttek, előreállóak, álla puha, gömbölyded, tokásodásra hajlamos. Testalkata általában nyúlánk, teltkarcsú, lábszára hosszú. Hajlamos a táplálkozást is túlzásba vinni, és akkor tekintélyes joviális külsőt ölthet. Érzékeny testrésze a csípőtáj, a felső lábszár és a máj.

Híres Nyilas aszcendensűek:
Jodie Foster, Zalatnay Cini, Pataki Attila, Nagy Fecó.

 

1bak_infobox.jpg

 

Bak

Megjelenése egyszerű, fegyelmezett, konzervatív, szigorú, rideg. Merev, tartózkodó benyomást kelt. Fiatal korában idősebbnek látszik a koránál. Testalkata sovány, szikár. Inkább magas, mint alacsony. Mozgása óvatos, lassú: Arca komoly, a szája mellett, az arca közepén; mély; függőleges ráncok húzódhatnak (mindig gondterhelt).

Homloka magas, meredek, a fejtetőnél szögletesen hátrahajló. Haja ritka szálú, többnyire sötét színű. Szája keskeny, színtelen, lefelé hajló, összeszorított. Álla hegyes, fogai erősek. Nyaka hosszú, csontos, kiálló ádámcsutkával. Keze sovány, erős ujjakkal, lába hosszú, csontos térdekkel. Érzékeny testrésze a térd, valamint az egész csontrendszer mint a test tartóoszlopa, és a bőr mint a test szétesését korlátozó közeg.

Híres Bak aszcendensűek:
Susan Sarandon, Sophia Loren, Tom Selleck.

 

2vizonto_infobox.jpg

 

Vízöntő

Általában magas termetű. Tekintete élénk, tiszta, tárgyilagos, értelmes, elfogulatlan, messzire néző. Szeme feltűnően nagy. A szeme színe változónak tűnik, kék és zöld között ingadozik. Valójában a pupillája nagysága változó. A haja színe többnyire világos, lehet hullámos vagy egyenes szálú.

Orra erős, széles orrnyereggel. Az orra és a szája között viszonylag nagy a távolság és hosszú a bevágás. Fülcimpája lenőtt. Álla kissé előreálló. Nyaka formás, szabályos. A homloka magas. Arca kissé szögletes. Nevetéskor látszik a fogínye is. Érzékeny az alsó lábszára, a bokája, a keringési rendszere, a szíve és az idegrendszere.

Híres Vízöntő aszcendensűek:
Whoopi Goldberg, Martin Sheen, Anthony Hopkins.

 

3halak_infobox.jpg

 

Halak

Tekintete jóságos, álmodozó, olyan mintha valami mást is látna, mint a többi embert (lehet látnok, médium, érzékfeletti jelenségeket érzékelő, vagy egyszerűen csak képzelgő). Szeme vizenyős, kidülledő, tengerkék; vagy halványzöld. Szeme nagyon ívelt, mintha mindig csodálkozna. Álla gömbölyded, felső ajka előrébb áll, mint az alsó.

Arcvonásai lágyak, szelídek. Orra puha, húsos. Jellegzetes a mosolya, túlvilági. Kézfogása erőtlen. Lábfeje viszonylag nagy, érzékeny, járása hanyag. Anyagcsere-zavarokra hajlamos. Testalkata kétféle lehet: szétfolyó, hízásra hajlamos vagy egészen éteri, szinte testetlen, sovány, misztikus alkat, átszellemült, szellemi, önmegtagadó.

Híres Halak aszcendensűek:
Whitney Houston, Falusi Mariann, Jean Gabin.

 

Forrás: Harmonet